Slik sikrer vi ditt personvern:

/Slik sikrer vi ditt personvern:
Slik sikrer vi ditt personvern: 2018-07-02T17:15:51+00:00

Ditt personvern er viktig for oss. Derfor følger Caritas Norge personopplysningsloven, som har som formål å beskytte den enkelte mot at personvernet blir krenket gjennom behandling av personopplysninger. I denne personvernerklæringen kan du lese om hvordan Caritas Norge samler inn og bruker personopplysninger.

Caritas Norge ved generalsekretæren er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Caritas Norge samler inn og lagrer personopplysninger etter ditt samtykke for å gi givere, frivillige, kursdeltakere og andre interesserte en god oppfølging. Det er opp til hver enkelt som besøker vår nettside om de vil oppgi personopplysninger, men dette er nødvendig dersom man for eksempel ønsker å motta vårt nyhetsbrev, gi en gave, melde seg på kurs eller bli frivillig.

Nettsider, nyhetsbrev og sosiale medier
Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev, lagrer vi e-postadressen din. E-post­adressene slettes når du melder deg av nyhetsbrevet.
Caritas Norge bruker  analyseverktøyet Google Analytics for å se på brukermønsteret på nettsidene våre for å kunne gi de besøkende på www.caritas.no bedre informasjon. Caritas Norge benytter også facebook pixler for å følge med på om innholdet vi legger ut på vår facebookside vekker folks interesse.

Givere
I henhold til lovens § 8, som omhandler vilkår for å behandle personopplysninger, behandles opplysningene for å oppfylle avtaler med faste givere og støttespillere som bidrar til at vi kan oppfylle vårt formål, i et register med strenge regler.

Caritas Norge oppbevarer ikke sensitive opplysninger i vårt register. De personene vi oppbevarer opplysninger om, er de som støtter oss fast, eller har gjort det innenfor de tre siste årene. I tillegg til personalia (navn, adresse, telefonnummer og liknende), oppbevarer vi informasjon om bidrag som er gitt da det gir rett til skattefradrag for giveren.

Caritas Norge oppfyller de til enhver tid gjeldende regler for oppdatering av reservasjoner mot Reservasjonsregisteret i Brønnøysund. Vi utfører jevnlig ajourhold av våre adresser mot offentlig tilgjengelige kilder.

Vi benytter navn og adresse til deling av informasjon, prosjektoppfølging og markedsføringsformål. Adresser til dem som har registrert seg i Reservasjonsregisteret (gjelder dem som ikke har løpende avtaler hos oss) slettes. For dem som har løpende avtaler, som månedlige fastgivere, eller aksjonsgivere, registreres reservasjon dersom personen kontakter Caritas Norge og ber om dette.

Ved netthandel på caritas.no har vi behov for adresse og epost for å sende gave til korrekt sted. På grunn av krav fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet ber vi også om fødselsår. Vi er pålagt å oppbevare informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes ikke før det er gått tre år fra siste handel eller kontakt med oss. Vi oppbevarer av sikkerhetshensyn også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen.

Frivillige
For å følge opp frivillige lagrer vi navn, fødselsdato, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Frivillige som arbeider direkte med barn må også fremvise plettfri vandelsattest og vi registrerer at dette er fremvist (vi lagrer ikke selve attesten).

Kursdeltagere
Når du melder deg på kurs via vår nettside, ber vi om telefonnummer, navn, e-post, postadresse, utdanningsnivå og kjønn. Dette er for å føre statistikk over de som benytter seg av våre tilbud, og for å kunne kontakte deltakere med viktig informasjon knyttet til kurset.

Personopplysninger og tredjepart.
Personopplysninger deles kun med andre selskaper eller underleverandører som utfører oppgaver på vegne av Caritas Norge. Våre samarbeidspartnere er også underlagt personopplysningsloven og har en egen databehandleravtale med Caritas Norge når det kommer til behandlingen av personopplysninger og sikkerheten rundt disse opplysningene.

Dine rettigheter
Alle personer Caritas Norge har registrert, kan be om innsyn i hvilke opplysninger som er registrert, og hvordan vi benytter dem. Slik informasjon vil kun bli utlevert etter en skriftlig og signert henvendelse til oss. Vi vil med dette sikre at informasjon ikke utleveres til uvedkommende.
Ved å registrere deg på MinSide  kan du selv ta kontroll over hvilke personopplysninger du gir oss og hvordan du ønsker å holde kontakten med oss eller holde deg informert om Caritas sitt arbeid.

Spørsmål
Har du ytterligere spørsmål om vår innhenting og arkivering av personopplysninger, kan du ta kontakt med vårt personvernombud på følgende e-postadresse caritas@caritas.no