Migranter og flyktninger risikerer livet i kulden i Europa

//Migranter og flyktninger risikerer livet i kulden i Europa

De har reddet seg ut av konfliktområder  i Afghanistan, Syria, Pakistan og Irak, men risikerer nå livet i Europa på grunn av kulde og dårlige boforhold.

Drikkevannet har frosset, så Caritas må levere flaskevann til flyktninger i hellas så de får lage seg te eller suppe. (Foto: Caritas Hellas)

Drikkevannet har frosset, så Caritas må levere flaskevann til flyktninger i Hellas så de får lage seg te eller suppe. (Foto: Caritas Hellas)

Temperaturen har noen steder vært under 20 minusgrader, likevel må tusenvis sove utendørs i leirer og i forlatte bygninger som holder en innendørstemperatur på under null. Særlig i Hellas, Serbia og andre steder sør-øst i Europa er situasjonen alvorlig.

De verste forholdene i Hellas finner vi nord i landet, forteller Maristella Tsamatropoulou, kommunikasjonsrådgiver for Caritas Hellas.

– Folk kan hverken drikke vann eller vaske seg fordi vannet er frossent. Caritas leverer flaskevann, slik at de kan lage seg suppe eller te. De har ingen oppvarming. Noen gir dem ved slik at de kan tenne bål. De brenner alt de finner for å holde varmen, men dette er svært farlig fordi det fort kan oppstå branner, forteller hun. Et marineskip la onsdag til kai på øya Lesbos/Lesvos for å huse 500 flyktninger gjennom det kalde været

Også i Serbia er Caritas bekymret for hvordan de 7500 flyktningene som sitter fast nær den ungarske grensen skal komme seg gjennom kuldeperioden.

– Leirene her er overfylt, så mange må sove ute under åpen himmel. Vi er på plass og gir dem mat, klær og medisinsk hjelp, forteller Daniel Bombardi, Caritas Italias koordinator i Serbia.

Les hele artikkelen til Caritas Internationalis her

Flyktninger i Hellas varmer seg rundt ovnen. (Foto: Caritas Hellas)

Innetemperaturen er mange steder under null. (Foto: Caritas Hellas)

 

 

 

2018-02-05T14:48:36+00:00 13th januar, 2017|

About the Author: