Mor Teresa helligkåres i dag

//Mor Teresa helligkåres i dag

Den 4. september helligkåres Mor Teresa offisielt av pave Frans under en messe på Petersplassen – et av høydepunktene under barmhjertighetens år.

Det forventes stor tilstrømning fra hele verden til helligåringsmessen.

Mor Teresa ble født i Skopje i Makedonia i 1910 av albanske foreldre og ble utdannet som lærer, men levde og arbeidet blant «de fattigste av de fattige» i India.  I 1950 grunnla hun den romersk-katolske søsterordenen Missionaries of Charity («Barmhjertighetens samaritaner») i Calcutta.og den har i dag over 4000 søstre verden over – blant annet i Bergen. Mor Teresa ble tildelt en rekke ærefulle priser for sitt arbeid – 1979 mottok hun blant annet Nobels fredspris, som hun takket ja til «på vegne av de fattige»

Foto: CRS

Foto: CRS

Les mer om helligkåringsfeiringen i Roma her. Følg seremonien live her.

Artikkel om  Mor Teresa fra Den katolske kirke 

Artikkel om Mor Terersa fra Caritas India

I morgen er det den internasjonale veldedighetsdagen. På den internasjonale dagen for veldedighet, inviterer FN alle medlemsland, sammen med andre internasjonale, regionale og nasjonale organisasjoner, samt enkeltpersoner til å markere dagen ved å skape blest om frivillig arbeid, og å oppmuntre alle til å hjelpe andre. Bruk dagen til å donere tid eller penger, til å jobbe frivillig eller til å gjøre en god gjerning, er FNs generalsekretær Ban KI-moons oppfordring til verden på dagen som også markerer dagen da Mor Teresa døde.

Her kan du støtte Caritas arbeid for å bekjempe sult.

 

2018-02-05T14:48:41+00:00 4th september, 2016|

About the Author: