Viktig møte i fredsprosessen på Filippinene

//Viktig møte i fredsprosessen på Filippinene

Caritas Norge deltok på det femte Økumeniske Fredsforumet for Kirkeledere på Filippinene som ble arrangert fra 20-22. september. Det ble et historisk møte med deltakere fra hele landet og representanter fra begge fredspanelene.

Foto: Caritas Norge

Foto: Caritas Norge

-President Duterte har vært helt avgjørende for den positive utviklingen i fredsprosessen mellom den filippinske regjeringen og den nasjonale demokratiske fronten. Det mener programkoordinator Aron Halfen, som var Caritas Norges representant.

De neste forhandlingene i Oslo er nå blitt fremskyndet til 6.-10. oktober.

Caritas Norge har støttet den filippinske økumeniske fredsplattformen siden opprettelsen i 2007. Plattformen har nå en helt sentral rolle i fredsprosessen.

– Kirkens kamp for sosial rettferdighet ble løftet frem under møtet. Den vanskelige situasjonen til urbefolkningen på Mindanao (Lumads) fikk mye omtale og det ble arrangert en solidaritetsmarsj til en flyktningeleir for Lumads i Davao som blir huset av en katolsk biskop, forteller Halfen.

Cartias Norge var eneste internasjonale organisasjon som var til stede på møtet og er en av få sivilsamfunnsorganisasjoner som arbeider for fred på Filippinene.

2018-02-05T14:48:40+00:00 28th september, 2016|

About the Author: