Adventkonsert for jenters rettigheter i DR Kongo og Uganda

//Adventkonsert for jenters rettigheter i DR Kongo og Uganda

Tirsdag 4. desember klokken 18 arrangerer Norges Unge katolikker i samarbeid med Caritas Norge en innsamlingskonsert i Kulturkirken Jakob i Oslo til inntekt for likestillingsprosjekt i DR Kongo og Uganda. Kvelden blir fylt av musikk, kunstneriske innslag og appeller.    

(Foto: Alf Berg/Caritas Norge)

Kjente artister- og spennende nye artister, bidrar til en uforglemmelig kveld til støtte for å stoppe diskriminering av jenter i DR Kongo og Uganda. Alle inntekter vil gå til å sikre ungdom i DR Kongo og Uganda en bedre framtid.

«Den glemte krisen»

Den humanitære krisen i DR Kongo kalles en «glemt krise». Hvert år dør tusenvis av barn og voksne av konflikt og sult, men vi hører lite om det. Verden har så langt snudd ryggen til barn og ungdom i DR Kongo. Et flertall av barn går ikke på skole, og særlig vanskelig er det for jenter å få muligheten til utdanning og jobb.

Mange jenter i Kongo blir giftet bort mens de enda er barn og ender opp med å bli forelder, mens de selv er barn. Barneekteskap er en av hovedgrunnene til at jenter slutter på skolen. Altfor mange jenter opplever også overgrep og voldtekt. I DR Kongo har seksualisert vold lenge blitt brukt som et våpen i konfliktene. Veldig mange av de traumatiserte og overlevende etter voldtekt er jenter under 18 år.

Systematisk diskriminering

I Uganda blir jenter diskriminert gjennom en mengde tradisjonelle skikker som barneekteskap og diskriminering ved matfatet. Nær halvparten av jentene giftes bort før de er 18 år. En kvinne har heller ikke arverett på jord og eiendom, og dersom en ektefelle, bror eller far dør, går dette til fars mannlige slektninger.

Endring er mulig

Caritas driver prosjekter i DR Kongo og Uganda for å stoppe diskriminering av jenter. Vi gir ungdom, lærere og foreldre opplæring i barn og unges rettigheter. Vi forebygger seksualisert vold og barneekteskap, og sikrer ungdom utdanning, yrkesopplæring og inntekt. Dette arbeidet gir gode resultater. Flere jenter går på skole. Mange jenter og kvinner får yrkesopplæring og får sin egen inntekt. Barneekteskap er redusert i programområdene, og vold mot jenter og kvinner er redusert med 62 % i Uganda. 85 % av familiene i DR Kongo spiser seg mette mot tidligere 27 % etter opplæring i klimasmart jordbruk, der en hovedvekt av deltakerne er kvinner. 90 % av kvinnene i våre program i Uganda har nå tilgang til kreditt.

Din støtte endrer liv

Alle billettinntektene fra Adventkonserten går til Caritas sitt arbeid i DR Kongo og Uganda. De som støtter gir en mulighet til barn og unge – med spesiell vekt på jenter – til selv å skape seg en bedre framtid. Dette redder liv.

PROGRAM:
Det foreløpige programmet inneholder blant annet: 
Sophie Kroken
Appeller fra blant andre Terje Osmundsen, styreleder Caritas Norge, og Kongo
Pauline Østgård
Obede
Pascal og Ziko
Jonas Nystuen
Silver Spoon
The Others
Oh Mother
Silver Spoon
GRT

Det vil i tillegg bli mulig å få kjøpt mat, noe å drikke og selvfølgelig å få mer informasjon om vårt arbeid.

2018-11-27T14:35:30+00:00 4th november, 2018|

About the Author: