Biskop Erik Varden på besøk hos Caritas

/, Katolsk, Martha Skretteberg, Norge, Trondheim/Biskop Erik Varden på besøk hos Caritas

Onsdag 21. oktober besøkte biskop Erik Varden Caritas’ kontorer i Oslo. Bare få uker tidligere ble Varden vigslet og innsatt som biskop av Trondheim Stift. Han er den første katolske biskop som blir vigslet i Nidarosdomen på nesten 500 år.

Biskop Erik Varden ble blant annet vist Caritas Ressurssenter for innvandrere under sitt besøkt til Caritas 23. oktober.

Biskopen ble gitt en omvisning og orientering om det arbeidet Caritas Norge gjør, både for trengende her hjemme og ute i verden.

Via Teams ble det også tilrettelagt for at  biskopen fikk mulighet til å møte store deler av staben, på deres respektive hjemmekontor.

Tidligere har msgr. Varden også samarbeidet med Caritas Norge. Han var initiativtakerne til en større innsamling til Al-Mukhales senteret i Homes i Syria, der støtten i flere år fra 2013 har gått via Caritas Norge.

Biskop Erik Varden og generalsekretær i Caritas Martha Rubiano Skretteberg, under bispevielsen 3. oktober 2020

Biskopen, som har et sterkt sosialt engasjement, viste pekte også på situasjonen i Kamerun, en humanitær krise som er lite kjent og som ofte blir neglisjert.

Videre pekte han på det nye pavelige rundskrivet, Fratelli Tutti, som et viktig dokument som ligger tett på Caritas’ identitet og virke. Fratelli Tutti, er en pavelig encyklika som paven signerte i Assisi på b. Eriks egen ordinasjonsdag 3. oktober. Den berører  blant annet situasjonen under Korona-pandemien og legger særlig vekt på viktigheten av menneskelig fellesskap i krevende tider, og at vi må tenke nytt om solidaritetsbegrepet.

Arbeidet i Caritas Trondheim er også noe han som biskop av Trondheim særlig er takknemlig for og han han forsikret at han ville gjøre det han kan for å støtte opp om Caritas sitt arbeid både her hjemme og ute i verden.

Martha R. Skretteberg, generalsekretær i Caritas Norge, setter stor pris på at biskopen allerede etter få uker velger å besøke Caritas Norge: – At Kirken står samlet bak det diakonale og karitative arbeidet er viktig for at vi på en effektiv måte skal kunne hjelpe flest mulig, sier hun.

Caritas takker for biskopens besøk og ser frem til et fortsatt godt samarbeid.

2020-10-26T12:59:01+00:00 26th oktober, 2020|

About the Author: