Biskoper bekymret for Eritrea

//Biskoper bekymret for Eritrea

Foto: CAFOD

Biskoper kritiserer forholdene i landet. Hver måned forlater mellom 2000 og 3000 mennesker Eritrea, i søken etter bedre muligheter i naboland og Europa, ifølge FN.

Flere tusen mennesker omkommer under transporten gjennom Sahara eller over Middelhavet på vei til et bedre liv. Dette gjør biskopene i landet svært bekymret.

Fire biskoper i Eritrea gikk derfor sammen og publiserte et 38- siders langt brev mandag 9. juni 2014. I brevet etterlyser biskopene økt sikkerhet, arbeidsmuligheter og ytringsfrihet i landet. Så langt har myndighetene ikke kommentert på dokumentet, melder BBC.

Selv om brevet ikke er en direkte kritikk av myndighetene, setter de eritreiske biskopene søkelyset på forholdene i landet som gjør at så mange flykter. De er bekymret for innbyggerne; mange av dem har enten emigrert, er innrullert i hæren eller sitter fengslet. Biskopene understreker i brevet, at alle som blir arrestert skal bli behandlet på en human måte.

Brevet som er skrevet på språket Tigrinya, ble publisert som et dokument på internett.

Den katolske kirken er den tredje største religiøse gruppen i Eritrea etter Islam og ortodoks kristendom. Biskopen i Asmara, som er blant brevets undertegnede, regnes for å ha betydelig samfunnsinnflytelse.

2018-02-05T14:49:13+00:00 12th juni, 2014|

About the Author: