Caritas hjelper flomofre i Pakistan

/, Uncategorized/Caritas hjelper flomofre i Pakistan

Flommen i Pakistan tar stadig flere liv, og de humanitære behovene øker for hver dag. For å kunne hjelpe ofrene for den ekstreme naturkatastrofen sendte Caritas Internationalis ut en nød-appell denne uka.

Av Anette Skomsøy, seniorrådgiver kommunikasjon 

Flom i Pakistan

Katastrofe: Flommen gjør hjelpearbeidet vanskelig. Her forsøker en av Caritas sine frivillige til å ta seg frem i vannmassene. (Foto: Caritas Internationalis)

Mer enn en tredjedel av landet ligger under vann, som følge av det kraftigste monsunregnet på et tiår. Landets fattigste og mest sårbare mennesker trenger umiddelbar humanitær hjelp.

Rundt 33 millioner mennesker er rammet, og mer enn 1200 mennesker – inkludert rundt 450 barn – har omkommet. Til dags dato har over 300 000 hjem blitt ødelagt og ytterligere 692 000 hjem skadet.

I tillegg rapporterer landets myndigheter at over 800 000 hektar landbruksareal er ødelagt, og at rundt 730 500 husdyr har gått tapt. Det betyr at svært mange bønder ikke lenger klarer å forsørge familiene sine.

Caritas har lansert en «Rask Respons-prosjekt» med mål om å gi tusenvis av menn, kvinner og barn tilstrekkelig mat, trygt drikkevann, helsetjenester og tilgang til hygieneutstyr.

Prosjektet har som mål å støtte Caritas Pakistan over en 3-måneders periode med å gi:

  • Tilstrekkelig hygiene og vannforsyning for 4500 berørte husstander.
  • Forbedrede levekår for 4500 berørte husholdninger.
  • Helsetjenester til 10 000 berørte personer.
  • Tilgang til undervisning for 300 barn.

Les mer om arbeidet til Caritas i Pakistan her.

Flomofre i Pakistan

Flomofre: En far med et lite barn står utenfor huset sitt som er ødelagt av flommen. (Foto: Caritas Internationalis)

2022-09-08T09:42:35+00:00 8th september, 2022|

About the Author: