Caritas krever at regjeringen handler

//Caritas krever at regjeringen handler

De siste dagenes hendelser i Middelhavet er en tragedie norske myndigheter ikke kan ignorere, mener Caritas Norge.

Rundt 700 flyktninger mistet trolig livet da en båt kantret i helgen. Tallet på omkomne i år har dermed kommet opp i 1600. I dag har en ny båt med rundt 300 mennesker om bord sendt ut nødsignal om at den synker, melder den internasjonale organisasjonen for migrasjon IOM.

Illustrasjonsfoto: Caritas Agrigento/2014.

Illustrasjonsfoto: Caritas Agrigento/2014.

Ifølge NRK har representanter fra den norske regjeringen møte med Frontex (EUs grensekontrollbyrå) forrige uke og Norge er blitt bedt om å stille med ett skip. I fjor anslo FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) at 3500 flyktninger mistet livet i Middelhavet.

– Vi kan ikke lukke øynene for den tragedien som finner sted i Middelhavet, der våre brødre og søstre tvinges ut på en livsfarlig ferd i søken etter trygghet og et verdig liv. Vi kan ikke ignorere deres skrik om hjelp, sier innenlandsleder i Caritas Norge, Alexander Golding.

 Caritas krever at landene i Europa inkludert Norge bidrar til en lete- og redningsaksjon i Middelhavet som beskytter livene og menneskerettighetene til flyktninger og migranter.

– Norge bør i tillegg åpne for å ta imot flere kvoteflyktninger og innsatsen for flyktninger i Syrias og Iraks nærområder må styrkes, mener Golding.

Pave Frans har også kommet med en oppfordring til det internasjonale samfunnet om å reagere bestemt og raskt for i hindre at slike tragedier ikke gjentar seg.

 

 

 

2018-02-05T14:49:04+00:00 20th april, 2015|

About the Author: