Caritas hjelper sivile på Gaza

//Caritas hjelper sivile på Gaza

Våpenhvilen blir ikke forlenget: Israel har gjenopptatt luftangrepene mot Gazastripen. En hjerteskjærende og utfordrende situasjon.

Foto: Shareef Sarhan for Catholic Relief Services

Så langt har krisen på Gaza tatt livet av 600 palestinere og 100 000 mennesker har blitt evakuert eller flyktet fra hjemmene sine. 27 israelere har mistet livet i konflikten. Caritas har siden begynnelsen av krigshandlingene i Gaza vært til stede for å hjelpe sivilbefolkningen etter beste evne. Svært mange av de sivile ofrene er kvinner, barn og gamle.  Situasjonen for Gazas innbyggere blir stadig mer dramatisk, og behovet for humanitær hjelp øker for hver dag som går. Sammen med Caritas Jerusalem som har et team på plass i Gaza, vil Caritas sette i gang en større operasjon for å tilby nødhjelp til familier som er rammet av den pågående militæroperasjonen.

14863002883_7c7d32cca2_k

Foto: Shareef Sarhan for Catholic Relief Services

Drifter eget helsesenter
I tiden fremover vil vi bistå sivilbefolkningen med livreddende tjenester og forsyninger, blant annet ved å få inn medisiner og drivstoff til sykehus og legesentre, utdeling av matforsyninger og tepper, såpe og annet hygieneutstyr, pengestøtte, psykososial hjelp og helsesjekker. Caritas Jerusalem har i mange år samarbeidet med de ulike sykehusene i Gaza, og holder tett kontakt med dem. I tillegg drifter Caritas et eget helsesenter og har en mobil helseklinikk. Innsatsen koordineres med palestinske helsemyndigheter, Røde Halvmåne, WHO og det palestinske sosialdepartementet. Målet er å nå 16 000 mennesker direkte og 96 000 familiemedlemmer indirekte med helsehjelp og utdeling av nødvendig utstyr.

Les hvordan Ameen Sabbagh fra Caritas Jerusalem beskriver situasjonen i Gaza i  dette intervjuet.

Vil du støtte Caritas’ arbeid i Gaza? Gi et bidrag her eller benytt vår gavekonto 8200.01.93433. Merk innbetalingen ”Gaza”.

2018-02-05T14:49:13+00:00 23rd juli, 2014|