Hardt arbeid for en bedre framtid

//Hardt arbeid for en bedre framtid

Årets fasteaksjon handler om at ansvaret for å skape utvikling ligger hos oss alle. Vi mener deltakelse er viktig i all bistand og lytter derfor alltid til lokale behov. Samtidig gir vi deltakerne i våre prosjekter ansvar og mulighet for selv å bedre sin egen framtid. Stabin Katebe fra Zambia er et godt eksempel på en som har tatt ansvar og arbeidet hardt for å bedre sin families framtid.

Stabin Katebe fish pond 3

Stabin Katebe ved en av sine fiskeoppdrettsdammer (foto: Caritas Zambia)

Entreprenørskap i Zambia
Stabin Katebe er en 55 år gammel mann, som bor i landsbyen Kandeke i Zambia. I 2010 fikk han støtte av Caritas til å bygge en dam til fiskeoppdrett. Han måtte bygge dammen selv, men fikk utstyr og fiskeyngel til å komme i gang av Caritas. – Det var hardt arbeid å bygge dammen, forteller Stabin. – Mange trodde at jeg ikke ville klare det og noen lo til og med av meg, men jeg var veldig bestemt på at jeg skulle få det til, fortsetter han. Det harde arbeidet viste seg å lønne seg. – Jeg ble veldig glad da jeg trakk opp den første fangsten og så hvor bra resultatet var, sier Stabin. Han brukte noe av overskuddet til å utvide sin lille bedrift med flere fiskeoppdrettsdammer. I dag har han 5 dammer og har også laget en grønnsakshage og plantet banantrær. – Inntektene fra disse virksomhetene har endret mitt og min families liv fullstendig, sier Stabin. – Vi har mer enn nok mat, og jeg har fått muligheten til å sende min datter tilbake på skolen. Sønnen min har dessuten tatt utdannelse som medical officer (en mellomting mellom sykepleier og lege), forteller han. – Takket være hjelpen fra Caritas og hardt arbeid går familien min en lys framtid i møte, avslutter han.

Støtt fasteaksjonen!
Les mer om Fasteaksjonen eller gi et bidrag her. Du kan også gi et bidrag ved å sende SMS med kodeord CARITAS til 2090 (kr 100,- per SMS), eller benytte kontonummer 8200.01.93433. Husk da å merke innbetalingen med ”Fasteaksjonen”.

2018-02-05T14:49:15+00:00 12th mars, 2014|

About the Author: