Hjelp rohingyaene nå!

/Hjelp rohingyaene nå!
Hjelp rohingyaene nå! 2018-02-05T14:47:55+00:00
En gruppe Rohingya-flyktninger venter på mat under en utdeling i Kutupalong leir i sørlige Bangladesh. Foto: Tommy Trenchard / Caritas

En gruppe rohingya-flyktninger venter på mat under en utdeling i Kutupalong leir i sørlige Bangladesh. Foto: Tommy Trenchard / Caritas

Rohingyaene flykter for sine liv. Situasjonen er desperat. Din støtte gir mat og beskyttelse.

Rundt 600 000 rohingyaer har krysset grensen til Bangladesh siden slutten av august på flukt fra vold i staten Rakhine i Myanmar. Også i Myanmar lever rohingyaer på flukt i midlertidige leirer.

Omfanget av  flyktningkrisen har ført til en kritisk humanitær situasjon. Flyktningene lever under svært dårlige forhold. Mange har flyktet i panikk og forlatt alle eiendeler. Barn og voksne er helt avhengige av nødhjelp for å overleve.

-Caritas arbeider for å sikre rohigyaene mat og beskyttelse. Vi har til nå hjulpet over 70 000 av flyktningene i Bangladesh. Mange av dem er skadet og traumatiserte, et flertall av flyktningene er små barn, gravide eller ammende kvinner. Alle trenger desperat mat, husly, tepper, rent vann, sanitæranlegg og helsehjelp, sier Knut Andreas O. Lid, fungerende generalsekretær i Caritas Norge.

Myanmarske regjeringsstyrker og væpnede buddhistiske grupper anklages for massive overgrep mot den muslimske rohingya-minoriteten i delstaten Rakhine. FN har beskrevet situasjonen som etnisk rensing I tillegg til i Rakhine har det vært en rekke store etniske konflikter andre steder i Myanmar som i Kayah, Kayin, Shan og Kachin.

Les Caritas’ reportasjer fra felt i Myanmar her og i Bangladesh her og her (eng)

Både i Myanmar og i Bangladesh gjør Caritas-nettverket det vi kan for å hjelpe. Ditt bidrag redder liv.

Gi din støtte ved å sende FOOD til SMS 2160 og Vipps til 12135 – merk betalingen FOOD

Eller fyll ut skjemaet under:

Ønsker du å støtte rohinyaene? Gi en gave!