Innsamling for de etterlatte på Sri Lanka

//Innsamling for de etterlatte på Sri Lanka

Caritas Norge har startet innsamlingsaksjon for å støtte de etterlatte etter terrorangrepene på Sri Lanka.

Vil du støtte arbeidet Caritas gjør på Sri Lanka for å hjelpe de etterlatte etter terroren? Vippse ditt bidrag til 12135, og merk det med Sri Lanka. Du kan også sende ditt bidrag til vår gavekonto 8200.01.93433, og merke betalingen «Sri Lanka».

Det var i morgentimene påskemorgen at åtte bomber rammet kirker og hoteller på Sri Lanka. De forferdelige angrepene har ført til store menneskelige lidelser og materielle ødeleggelser. Per nå er 321 rapportert døde, og mange hundre er skadd. Den foreløpige etterforskningen viser at terroraksjonen søndag var hevn for angrepet mot muslimer i Christchurch på New Zealand, sa forsvarsminister Ruwan Wijewardene til nasjonalforsamlingen i Colombo tirsdag. To srilankiske islamistgrupper skal stå bak angrepet.

Caritas på Sri Lanka

Caritas Norge jobber med bærekraftig landbruk for å bedre matsikkerheten på Sri Lanka, og med å bygge relasjoner blant mennesker fra ulike etniske og religiøse grupper.

Leder for internasjonal avdeling i Caritas Norge, Marit Sørheim, melder om sjokk og vantro hos vår partnerorganisasjon Caritas Sri Lanka.

– Alle sier de er sjokkerte og forferdelig triste på grunn av det som har skjedd. Det har vært fred i landet og begrenset vold siden fredsavtalen ble inngått i 2009. Caritas Sri Lanka ser nå på hvordan de kan bidra med støtte til de etterlatte. I første omgang vil de tilby psykologisk rådgiving til de som har mistet noen av sine nærmeste. Dette arbeidet vil Caritas Norge gjerne støtte og vi har derfor satt i gang en innsamlingsaksjon, forteller hun.

Fred og forsoning

Sørheim sier at folk på Sri Lanka nå er redde for at den spente situasjonen skal eskalere og føre til angrep på religiøse minoriteter i landet, økt hat og nye religiøst motiverte konflikter.

– Siden fredsavtale, har både myndighetene og sivilsamfunnet vært opptatt av å fremme tiltak for å hindre konflikter langs religiøse skillelinjer i landet og fremme dialog. Caritas Norge har bygget opp et program for religiøs forsoning som gjennomføres over hele landet. Terrorangrepene i påsken viser at freden etter den 30 år lange borgerkrigen er skjør. Derfor er det klart at vårt arbeidet for fred og forsoning mellom de ulike folkegruppene må fortsette og vi vil i enda større grad fremover involvere ungdom, sier Sørheim.

Hør Marit Sørheim på Nyhetsmorgen tirsdag 23. april her Ca etter 1 t og 07 min

Les mer om Caritas Norge sitt arbeid på Sri Lanka her

 

 

 

 

 

 

2019-04-23T15:39:42+00:00