Etniske minoriteter i Kontum – Vietnam

/Etniske minoriteter i Kontum – Vietnam
Etniske minoriteter i Kontum – Vietnam 2019-10-10T16:15:02+00:00

 

Les om prosjektet på vietnamesisk her
Klikk her for å få oppdateringer om dette prosjektet


I Kontum støtter Caritas Norge i samarbeid med vietnamesere i Norge et arbeid for etniske minoriteter.

Kontum-region har et folketall på ca 520 000, der etniske minoriteter utgjør mer en 53 prosent av befolkningen. De fleste innbyggerne livnærer seg gjennom landbruket, dette gjør også livene deres svært vanskelig. Inntekter fra jordbruket er ikke tilstrekkelig til å kunne livnære familien, noe som medfører at mange må ha ekstrajobber ved siden av sitt arbeid som bonde.

Flertallet av de etniske minoritetene i Kontum-regionen tilhører minoritetsgruppene Gia Rai, Banà, Xê-đăng, Jơ-Lơng og Rơ-Ngao. Det er arbeid rettet mot disse gruppene Caritas støtter.

De etniske gruppene bor i et vanskelig tilgjengelig og langstrakt fjellandskap, der det særlig er utfordrende for barn og unge å få utdanning.
Caritas vil gjennom dette arbeide igangsette tiltak i landsbyene Kon Kơ Tu, Plei Yang Roong, Plei Rơ Lơng og Kon Jơdri.

En av de viktige aktivitetene Caritas vil gjennomføre er å etablere barnehager for småbarn mellom 6 og 36 måneder, noe som vil gjøre det mulig for foreldrene å kunne ha inntektsgivende arbeid.

I tillegg støtter prosjektet et utdanningssenter for fattige barn der blant annet 113 fattige ungdom som har falt ut av skolen får anledning til å fullføre skolegangen.

Ønsker du å bidra?

Gavekonto: 8200.01.93433 (merk innbetalingen Kontum)
Vipps: 12135 (merk innbetalingen Kontum)
Ønsker ditt firma å gi en gave og trenger en faktura kan du ta kontakt på caritas@caritas.no og vi sender deg en giro på e-post eller i posten.

Kort

 

 

Enhver gave, stor eller liten, blir tatt imot med stor takknemlighet.

Skattefradrag
Uavhengig av hvordan du du velger å støtte Caritas, har du krav på skattefradrag dersom ditt bidrag er på 500 kroner eller mer i løpet av ett år. Her finner du mer informasjon om skattefradrag.