Krisen i Venezuela splitter familier

//Krisen i Venezuela splitter familier

– Da barna mine var små, hadde vi alt vi ønsket oss. Jeg jobbet 38 år som syerske og det gikk veldig bra. Nå har vi ikke en gang penger til medisiner, sier nibarnsmor, María Teresa Jimenez (85).

(Artikkelen er tilgjengelig her English, Español  og français hos Caritas Internationalis )

Jeg er glad for at barna mine er et sted  hvor de er trygge, men jeg skulle ønske jeg var yngre, så jeg kunne dradd sammen med dem, sier María Teresa Jimenez. Foto: Caritas Internationalis.

En pakke Paracetamol koster 11 millioner bolivares (det vil si to måneders lønn om du har utbetalt minstelønn). Det er til å gråte av, syns hun.

– Heldigvis har jeg ikke små barn nå. Jeg fikk mine barn på en tid da de kunne lykkes, sier María Teresa og legger til:

– Jeg er glad for at barna mine er et sted hvor de er trygge, men jeg skulle ønske jeg var tjue år yngre, så jeg kunne dradd sammen med dem.

Fem av hennes barn og ni av hennes barnebarn har nå forlatt Venezuela på grunn av krisen.

Galopperende inflasjon i landet har ført til en økonomi i fritt fall og ødelagt kjøpekraft, arbeid og fremtidige muligheter for  den hardt prøvede befolkningen. Den gjennomsnittlige venezuelaner har siste året gått ned ti kilo, på grunn av at de ikke har råd til å kjøpe nok mat. Folk må ta tøffe valg om hva de skal bruke penger på og om de skal bli eller dra for å lete etter jobb et annet sted. Høyt utdannede og ungdommer forlater Venezuela. Tilbake er de mest sårbare, barn og eldre.

Les mer om María Teresa og bli kjent med flere av dem som er igjen i det kriserammede landet her.

 

 

 

 

 

 

2018-09-26T11:10:13+00:00