Les Caritas Info nummer 1 2023

//Les Caritas Info nummer 1 2023

I disse dager kommer første nummer av Caritas Info i postkassa til våre givere og støttespillere. Bladet kan også leses digitalt her

Av Birgit Vartdal, seniorrådgiver kommunikasjon

Forside Caritas Info nummer 1 2023

Caritas Info: Fasteaksjonsnummeret er ute nå  (Coverfoto:  Phillip Spalek/Caritas)

I den første utgaven av Caritas Info i 2023, er det årets fasteaksjon som er hovedsaken.  Å faste betyr å avstå fra noe. Tiden og pengene man sparer, kan man bruke til å hjelpe noen som virkelig trenger det, for eksempel ved å støtte opp om Caritas Norge sin tradisjonsrike fasteaksjon. Fasten varer i 40 dager fra askeonsdag og frem til påske. For hver krone som samles inn, kan vi hjelpe mennesker som virkelig trenger det.

I disse dager står verden i mange store og små kriser. Jordskjelvkatastrofen i Tyrkia og Syria har krevd ufattelige menneskeliv og store ødeleggelser.  Samtidig har krigen i Ukraina ikke bare rammet ukrainerne selv, men også millioner av mennesker i  allerede sårbare land har fått en tøffere hverdag fordi korn, gass og matolje har blitt mangelvare. I tillegg gjør klimaendringene at flere steder nærmest er ubeboelige. Flom, tørke, kriser og krig gjør at Caritas sitt arbeid er viktigere enn noen gang. I Caritas Info kan du møte noen av menneskene som vi har bistått med å skaffe seg et levebrød eller finne seg til rette i et nytt land.

Ett år har gått siden Russland startet en fullskala krig mot Ukraina og Caritas Ukraina måtte starte med nødhjelp i eget land. Tusenvis meldte seg som frivillige og hundrevis av nye ansatte kom til. Hvordan er det å jobbe med nødhjelpsarbeid i eget land? Det og mye annet kan du lese om i Caritas Info.

Det som skjedde var så uvirkelig, som på en film. Det kunne umulig være sånn den nye hverdagen skulle bli. Vi kjente på sinne og sjokk, men også mye vilje til å hjelpe, gjøre noe, få dette avsluttet.

Det forteller Pavlo Oltarzhevsky, som leder prosjektene Caritas Norge finansierer. Han har jobbet hele livet i det private næringslivet, men etter invasjonen ønsket han å bidra i det humanitære arbeidet. Nå ett år etter er det utmattelse som preger dem som har blitt igjen i det krigsherjede landet.

Les Caritas Info # 1/2023 her

2023-03-08T16:37:58+00:00