Massebegravelser på Sri Lanka etter terrorangrepet

//Massebegravelser på Sri Lanka etter terrorangrepet

I går ble det avholdt massebegravelser på Sri Lanka etter terrorangrepene påskemorgen. Dødstallene har nå steget til 359 personer, minst 45 av de omkomne skal være barn. Over 500 er skadet og 375 av disse får fremdeles behandling på sykehus.

Direktør i Caritas Sri Lanka Fr. Mahendra Gunatilleke i samtale med pårørende. Foto: Caritas Sri Lanka

Direktør i Caritas Sri Lanka Fr. Mahendra Gunatilleke deltok i går i en messe i forbindelse med en begravelse i Negombo, ledet av erkebiskopen i Colombo H.E. Malcolm Cardinal Ranjith.  Gunatileke deltok også i et krisemøte som erkebiskopen arrangerte, for å diskutere hvordan man på best mulig måte kan hjelpe familiene som er rammet av terroren. Caritas Sri Lanka har i første omgang  etablert et psykososialt og pastoralt program, for å lede de nødvendige aktivitetene. Flere andre katolske organisasjoner er også involvert. Dette er et arbeid som vil kreve mye innsats over lang tid. Derfor har Caritas Norge startet en innsamlingsaksjon, slik at de som vil kan gi sin støtte til dette arbeidet.

Les mer om innsamlingsaksjonen her

Krisetilstand

Caritas Sri Lanka deltar dessuten i det tunge arbeidet med å frakte de døde hjem til sine landsbyer. Mange er ennå ikke identifisert.  Erkebiskop av Colombo, H.E. Malcolm Cardinal Ranjith har bedt alle kirker i  hele landet om å avstå fra å arrangere gudstjenester. Både toppolitikere og religiøse ledere uttrykker sin bekymring over den dramatiske situasjonen på øya, samtidig som de understreker viktigheten av å opprettholde ro og orden. Politiet har, ifølge Caritas Sri Lanka, til nå arrestert 40 personer, mistenkt for å være involvert i de blodige angrepene. Fra midnatt mandag erklærte presidenten nasjonal krisetilstand i Sri Lanka.

Rekviemmesse i Oslo

Terrorangrepene mot kirker og hoteller på Sri Lanka har rystet en hel verden. For å minnes ofrene og vise samhold i en krevende tid, vil det bli arrangert Rekviemmesse og solidaritetsamvær i morgen fredag  26.4. i St. Johannes evangelist og apostel menighet i Bredtvetveien 12, 0950 Oslo.

Les mer om arrangementet her

 

2019-04-25T15:48:19+00:00