Når katastrofen inntreffer

/Når katastrofen inntreffer
Når katastrofen inntreffer 2022-03-15T15:54:19+00:00

Når katastrofen inntreffer må vi raskt ut med hjelp for å bistå i redningsarbeidet. Livsviktig bistand vil være utdeling av mat, vann, helseartikler og husly.

Tallet på døde som følge av ekstremværet som rammet Filippinene i julehelgen, er nå oppe i 240. 70 000 mennesker er fordrevet fra sine hjem og trenger nødhjelp.

Filippinene er med jevne mellomrom utsatt for ekstremvær. Bildet er fra da super-tyfonen Haiyan traff landet i 2013 og drepte minst 10 000 mennesker. Foto: Caritas Internationalis

Filippinene er med jevne mellomrom utsatt for ekstremvær. Bildet er fra da super-tyfonen Haiyan traff landet i 2013 og drepte minst 10 000 mennesker. Foto: Caritas Internationalis

Ekstremværet herjet over Filippinene julehelgen, og forårsaket både flom og jordskred. Verst rammet er øya Mindanao sør i landet.

Mandag opplyste myndighetene at minst 240 mennesker er bekreftet omkommet. Ifølge sivilforsvaret er 107 mennesker fortsatt savnet, og det letes etter disse. Flere landsbyer er feid vekk av store jordskred, og myndighetene frykter at mange av de savnede ligger døde under jord- og leirmassene.

70 000 mennesker er fordrevet, spesielt fra Lanao del Norte og Cagayan de Oro City som ble rammet av massiv oversvømmelse. I Lanao del Sur trenger internt fordrevne familier som bor i leirer akutt hjelp fordi teltene deres er blitt ødelagt av vind og regn.

Caritas Filippinene har på oppfordring fra de berørte bispedømmene sendt en appell om hjelp til Caritas-nettverket. De innsamlede midlene skal gå til mat, nødvendig utstyr og til å gjøre ofrene for ekstremværet bedre forberedt ved nye naturkatastrofer.

Caritas Norge har jobbet på Filippinene siden slutten av 1980-tallet.

Vil du hjelpe?
– Gavekonto: 8200.01.93433 (merk innbetalingen Krise)
– Vipps: 12135 (Merk innbetalingen Krise)
– SMS: KRISE til 2160 (kr 200)
– E-post: Caritas og vi vil sende deg en giro per mail eller post

Enhver gave, stor eller liten, blir tatt imot med stor takknemlighet.