Paven lanserte integreringskampanje

//Paven lanserte integreringskampanje

27. september lanserte pave Frans en ny integreringskampanje fra Caritas Internationalis . Kampanjen «Share the Journey»  har som mål å skape bedre kontakt mellom flyktninger, innvandrere og innbyggerne i lokalsamfunnene de kommer til. Caritas Norge deltar også.

Foto: Caritas Internationalis

Foto: Caritas Internationalis

Initiativet er et svar på pave Frans’ oppfordring til oss om å være imøtekommende mot folk vi møter som velger eller blir tvunget til å flytte til et annet land.

– Caritas betyr kjærlighet, den barmhjertige kjærlighet, nestekjærlighet. Klimaet i innvandringsdebatten både her hjemme og internasjonal gjør at vi nå er bekymret for at denne verdien er truet og vi setter derfor i gang en holdningskampanje. Møter mellom mennesker, hvor erfaringer og historier deles, gjør det ukjente kjent, bryter ned fordommer og bygger forståelse, medfølelse og samhold, sier fungerende generalsekretær i Caritas Norge, Knut Andreas Lid

Gjennom #ShareJourney-kampanjen oppfordrer Caritas  andre organisasjoner, menigheter og lokalsamfunn til å gi innvandrere og flyktninger mulighet til å dele sine historier. Vi håper kampanjen vil skape forståelse for årsakene til migrasjon, punktere myter om innvandrere, og bringe innvandrere og lokalsamfunn nærmere hverandre gjennom historiene som deles.

– Våre medarbeidere og frivillige jobber hver dag med å skape et bedre samfunn der migranters rettigheter blir respektert, deres stemme hørt og drømmer realisert. Ved våre ressurssentre rundt omkring i Norge, hjelper vi arbeidsinnvandrere, flyktninger, au pairer og andre migranter med å finne seg til rette i sitt nye land. Vi gir språkkurs, karriereveiledning i asylmottak og aktiviserer barn i kulturelle aktiviteter, og vi hjelper arbeidsinnvandrere og flyktninger i jobb ved å koble dem med arbeidslivsfaddere som allerede har godt fotfeste og nettverk i norsk arbeidsliv, legger han til.

Les mer om Caritas Norges arbeid for integrering her

 

 

 

 

 

 

 

2018-02-05T14:48:30+00:00