Presseklipp fra 2012

/Presseklipp fra 2012
Presseklipp fra 2012 2013-01-15T09:18:04+00:00

Europas nye flyktninger – sak om arbeidsinnvandring i Aftenposten 22. desember 2012
Aftenposten skriver om arbeidsinnvandrere som flykter fra et Europa i krise og som kommer til Norge. Rådgiver i Caritas Norge, Bernt Ivar Gulbrandsen blir intervjuet i artikkelen. Du kan lese hele saken her.

En julefering preget av håp og desperasjon på Filippinene – Innlegg på Nye Meninger 21. desember 2012
Knut Andreas Lid, rådgiver i Caritas Norge, skriver om fredssamtalene på Filippinene. Les hele innlegget på Dagsavisens nettdebattsider Nye Meninger.

Lider under vold og plyndring – debattinnlegg i Vårt Land om konflikten i DR Kongo 28. november 2012
Aina Østreng, programkoordinator i Caritas Norge, skriver om konflikten i DR Kongo i ett debattinnlegg i Vårt Land. Her kan du lese hele innlegget.

Oljeutfordringer i Uganda – debattinnlegg på Bistandsaktuelts nettdebattsider 23. november 2012
Generalsekretær Martha Rubiano Skretteberg og programkoordinator Aina Østreng skriver om utfordringer knyttet til oljeutvinning i Uganda. Du kan lese hele innlegget på Bistandsaktuelts nettsider.

Arbeidsinnvandring – intervjuer i Morgennytt på NRK 1, Her og Nå og Nyhetsmorgen NRK P2 21. november 2012
Seniorrådgiver i Caritas Norge, Bernt Gulbrandsen, ble intervjuet i Morgennytt på NRK 1, og av programmene Her og Nå og Nyhetsmorgen på NRK P2 om arbeidsinnvandring fra Sør-Europa. Her kan du se klippet på Morgennytt. Her kan du høre intervjuet på Nyhetsmorgen, intervjuet med Bernt er om lag ¼ inn i sendingen. Podkast fra Her og Nå-sendingen kan du høre her. Saken om arbeidsinnvandring er litt over halvveis i sendingen.

Ekte fred – Innlegg i Klassekampen om fredsprosessen i Colombia 15. november 2012
Innlegg fra generalsekretær i Caritas Norge om fredsprosessen i Colombia. Les hele innlegget her.

For byråkratisk – Sak på aftenposten.no om arbeidsinnvandring 14. november 2012
Aftenposten.no med sak om arbeidsinnvandring i etterkant av debatt på litteraturhuset i Oslo. Generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg, stilte spørsmål til paneldeltakerne og ble intervjuet av aftenposten etter debatten.Her kan du lese hele artikkelen i aftenposten. Debatten ble også vist i sin helhet på NRK.

Filippinene: Veikart for fred på plass. Innlegg på bistandsaktuelts nettdebattsider 18. oktober
Innlegg fra generalsekretær Martha Rubiano Skretteberg og rådgiver Knut Andreas Lid om fredsprosessen på Filippinene. Les hele innlegget her.

Pressekonferanse i forbindelse med fredsforhandlingene i Colombia på NRK 18. oktober
NRK dekket pressekonferansen i forbindelse med de colombianske fredsforhandlingene i Oslo direkte og generalsekretær Martha Rubiano Skretteberg var i studio og kommenterte det som ble lagt fram. Her kan du se sendingen fra pressekonferansen.

Radiointervju i forbindelse med pressekonferansen 18. oktober
Generalsekretær Martha Rubiano Skretteberg ble intervjuet på NRK Dagsnytt i etterkant av pressekonferansen, kl. 16.05.

Sak om konflikten i Colombia i Supernytt på NRK 18. oktober
Rådgiver i Caritas Norge, Knut Andreas Lid, ble intervjuet av Supernytt i forbindelse med de Colombianske fredsforhandlingene i Oslo. Se sendingen her, saken om Colombia er om lag 2 minutter ut i sendingen.

Fredsforhandlinger i Colombia i Dagsnytt Atten på NRK 2 17. oktober 2012
Dagsnytt Atten hadde en sak om konflikten i Colombia og fredsforhandlingene i Oslo. Generalsekretær Martha Rubiano Skretteberg var i studio og uttalte seg om hennes erfaringer fra Colombia. Du kan se sendingen her, saken om fredsforhandlingene begynner 24 minutter ut i sendingen.

Fredsforhandlinger – et steg i riktig retning for de internt fordrevne – sak om fredsforhandlinger i Colombia i El Economista 17. oktober 2012
Generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg, ble intervjuet av avisa El Economista om fredsforhandlingene i Colombia. Du kan lese hele saken (på spansk) her.

Landreform vil bli fredens størst hinder – sak om fredsforhandlinger i Colombia i Aftenposten 17. oktober 2012
Rådgiver i Caritas Norge, Knut Andreas Lid, ble intervjuet av Aftenposten i forbindelse med de nært forestående fredsforhandlingene i Oslo. Her kan du lese hele saken.

Sak om fredsforhandlinger i Colombia i Urix på NRK1 16. oktober 2012
Rådgiver i Caritas Norge, Knut Andreas Lid, ble intervjuet av Urix i forbindelse med de nært forestående fredsforhandlingene i Oslo. Her kan du se programmet, den første saken i sendingen er om Colombia.

Sak om Colombia i Aftenposten 15. oktober 2012
Sak i Aftenposten om konflikten i Colombia der generalsekretær Martha Rubiano Skretteberg intervjues. Her kan du lese hele saken.

Intervju i forbindelse med fredsforhandlinger i Colombia – Nyhetsmorgen på NRK P2 15. oktober
Generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg, ble intervjuet om fredsforhandlinger i Colombia. Hør podcast av sendingen her, intervjuet med Martha er litt under halvveis ut i sendingen.

Intervju i forbindelse med fredsforhandlinger i ColombiaMorgennytt på NRK 1 15. oktober 2012
Generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg, ble intervjuet om fredsforhandlinger i Colombia. Her kan du se det aktuelle programmet.

Intervju i forbindelse med fredsforhandlinger i Colombia – Radioselskapet på NRK P2 10. oktober 2012
Generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg, ble intervjuet om fredsforhandlinger i Colombia. Hør podcast av sendingen her, intervjuet med Martha er litt over halvveis i sendingen.

Caritas Norge i Søndagsrevyen – sak om Colombia i Søndagsrevyen på NRK 7. oktober 2012
Søndagsrevyen var på besøk i Colombia og intervjuet blant annet generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg.

Fred er mulig – kronikk om fred i Colmbia i VG 7. oktober 2012
Her kan du lese hele kronikken.

Caritas Norge og arbeidsinnvandring – reportasje på Dagsrevyen 21 og Brennpunkt på NRK 2. oktober 2012
Caritas Norges infosenter for arbeidsinnvandrere ble besøkt i Dagsrevyen 21 på NRK. Senere på kvelden var arbeidsinnvandring fra Spania tema i Brennpunkt der både Caritas Norge og Caritas Spania blir nevnt.

Reportasje fra Caritas Infosenter – i nyhetsprogrammet Her og Nå på NRK P1 27.september 2012
Norges største nyhets- og aktualitetsmagasin på radio, Her og Nå på NRK P1, besøkte Caritas Norges inforsenter for arbeidsinnvandrere. Der intervjuet de en spansk arbeidsinnvandrer og leder av infosenteret, Bernt Gulbrandsen. Hør podcast av programmet her, reportasjen er omtrent 3/4 ut i programmet.

Caritas Norges seminar om arbeidsinnvandring – artikkel i Utrops nettutgave 25. september 2012
Den flerkulturelle avisa Utrop var til stede på vårt seminar om arbeidsinnvandring og har et fyldig referat herfra i sin nettavis.

Oppsiktsvekkende «fredsavtale» i El Salvador – innlegg på nye meninger 11. september 2012
Les hele innlegget på Dagsavisens debattsider, Nye Meninger.

Intervjuer i forbindelse med fredsforhandlingene i Colombia 5. og 6. september 2012
Generalsekretær Martha Rubiano Skretteberg ble intervjuet både av NRK P1 og Vårt Land. Saken på P1 ble sendt på ettermiddagen 5. september og i Vårt Land stod saken på trykk torsdag 6. september.

Flom kan gi politisk uvær – Innlegg i Dagsavisen 5. september 2012
Les hele innlegget på Dagsavisens debattsider, Nye Meninger.

Kirker må sterkere med i fredsarbeid – Kronikk i Vårt Land 29. august 2012
Les hele kronikken på Vårt Lands debattsider, Verdidebatt.

Dårlig mottatt – Innlegg i Dagens Næringsliv 20. juli 2012
Mottaksapparatet for arbeidsinnvandrere er for dårlig tilrettelagt. Det bidrar til mer svart arbeid og til at flere utnyttes av useriøse arbeidsgivere, skriver seniorrådgiver Bernt Ivar Gulbrandsen i Caritas Norge.

Problematiske boforhold for arbeidsinnvandrere i Norge – sak om arbeidsinnvandring på Dagsnytt Atten 31. mai 2012
Når arbeidssituasjonen i Europa møter boligmarkedet i Norge oppstår det problematiske sosiale forhold, spesielt når arbeidsinnvandrerne ikke snakker norsk og ikke har vært lenge i Norge. Seniorrådgiver i Caritas Norge, Bernt Gulbrandsen, ble intervjuet om arbeidsinnvandreres situasjon i Norge. Du kan lese mer om intervjuet og finne lenke til sendingen her.