Romjulsbesøk fra Syria

//Romjulsbesøk fra Syria

I romjulen var p. Ghassan Sahoui, en syrisk jesuitt som virker i byen Homs vest i Syria, på besøk i Norge. Under besøket fortalte han om de humanitære behovene i Syria etter tre års borgerkrig, og om jesuittenes arbeid gjennom Al Mukhales-senteret i Homs. Senteret mottar støtte fra blant annet Caritas.

SAM_6243Vi må ikke glemme Syria i 2014
I møte med Caritas uttrykte p. Ghassan stor takknemlighet for den støtte og oppmerksomhet både senteret hans og folket i Syria får. Samtidig påpekte han viktigheten av at krisen i Syria ikke blir glemt i 2014.

Siden 2011 har Syria vært preget av en svært voldelig borgerkrig. Krigen startet i kjølvannet av en rekke, i hovedsak fredelige, demonstrasjoner i april 2011. Demonstrantene ønsket demokratiske reformer, og et åpnere samfunn. Protestene ble møtt med mer og mer voldelige reaksjoner fra myndighetene, noe som til slutt eskalerte til full borgerkrig. I tiden etter dette har minst 100 000 mennesker blitt drept i følge FN. I samme periode har flere millioner mennesker blitt tvunget på flukt enten innad i Syria eller til nabolandene.

En motvekt mot det unormale
Al Mukhales-senteret er et av tiltakene som mottar støtte gjennom Caritas’ nødhjelpsarbeid i Syria. Senteret er åpent for barn i alderen 6 – 14 år, hvor både sunnimuslimer, shiamuslimer, kristne og andre kan møtes. – Senteret virker som en motvekt mot alt det unormale i livene deres, forteller p. Ghassan. – De kommer sammen for å lære, leke og ha det bra. Samtidig er senteret med å bygge morgendagens Syria, ved å vise at man kan leve fredlig sammen med ulikt livssyn, fortsetter han.

p. Ghassans fremste ønske for det nye året er naturligvis fred i Syria. Han oppfordrer derfor alle til å bidra til fredsbygging og at det ikke kommer våpen til landet. – Det er dessuten viktig at det startes en dialog mellom de forskjellige fraksjonene, og det er svært viktig at man fortsetter å hjelpe de som blir i Syria. Mange har mistet alt og særlig utsatt er barn og ungdom, avslutter han.

Støtt Caritas’ arbeid i Syria
Vil du støtte vårt arbeid i Syria? Gi et bidrag online her eller benytt vår gavekonto 8200.01.93433. Merk innbetalingen ”Syria”.

2018-02-05T14:49:16+00:00 30th desember, 2013|

About the Author: