Stadig flere barn flykter fra vold

//Stadig flere barn flykter fra vold

Mellom- Amerika: De dukker opp alene og uten foreldre ved grenseovergangen til USA. Antall barn som flykter fra vold og fattigdom i Mellom-Amerika stiger kraftig.

Ved grensen til USA. Border Field State Park, sør i California. Foto: Brian Auer, Flickr

Allerede halvveis ut i 2014 har antall barn som forsøker å komme seg inn i USA økt med over 100 prosent, viser tall fra den amerikanske grensevakten. Minst 57 500 barn har ankommet grensene alene hittil i år. Barna rømmer fra land som Honduras og El Salvador, som regnes for å være verdens mest voldelige. Her blir flest mennesker drept i forhold til størrelse på befolkning.

– Vi har sett denne utvikling over flere år. At stadig flere barn flykter nå, er en tragisk konsekvens av vold og korrupsjon. Få muligheter til å lykkes i livet, driver ungdommen vekk fra denne regionen, forteller Utenlandssjef i Caritas Norge, Knut Andreas Lid.

Caritas Norge arbeider for å bedre situasjonen for ungdommen i regionen ved å gi utdanning til dem som lever i de mest voldelige områdene i verdens mest voldelig land.

Northbound on Interstate 8, Border Patrol checkpoint. Foto: Cobalt123, Flickr

Siden 2013 har om lag 120 000 barn rømt til USA. De er alene i en verden fult av usikkerhet og vold. Men flukten er heller ikke ufarlig. På ferden gjennom Mexico, møter de kriminelle gjenger og narkokarteller som truer barnas sikkerhet. De håper på en lysere fremtid, men livet som immigrant i USA er heller ikke enkelt.

– For barna som vokser opp i vold, består livsvalget i enten å bli med i en kriminell bande eller bli enda en immigrant uten rettigheter i USA. I en svært vanskelig situasjon forsøker Caritas å skape et tredje alternativ, forklarer Lid.

For å hindre at barn og unge blir rekruttert av kriminelle gjenger og organisert kriminalitet i regionen, fokuserer Caritas Norge på å hjelpe barn og ungdom mellom 12-24 år med et sammensatt fritids- og utdanningstilbud.

Les mer om våre voldsbekjempelsesprosjekter i HondurasEl Salvador og Mexico.

 

Marasalvatrucha13arrest

Gjengmedlem fra Mara Salvatrucha arresteres (Foto: wikipedia)

Tar loven i egne hender i Mexico

Våpenhvile under press

Få muligheter for ungdom i Colombia

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-02-05T14:49:10+00:00 11th august, 2014|

About the Author: