Stort engasjement for adventsaksjonen

//Stort engasjement for adventsaksjonen

Engasjerte ungdom fra Norges Unge Katolikker (NUK) har brukt adventstiden til å skape engasjement for og samle inn penger til Caritas arbeid med matsikkerhet og fattigdomsbekjempelse i DR Kongo.

Innsamling i Bergen (Foto: NUK)

Rapport fra Bergen
Ungdommer fra Bergen Unge Katolikker (BUK), ungdomslaget tilknyttet St. Paul menighet, har vært ute i byen og samlet inn penger til adventsaksjonen flere helger i adventstiden. Lørdag 14. desember fikk de også hjelp av konfirmantene som har undervisning på lørdager i menigheten. Etter at Stefan Bivand fra Karitativt Utvalg i NUK hadde introdusert konfirmantene for adventsaksjonen og årets tema, samt gitt en kort bøssedrill, ble de sendt ut i byen med bøsser. Konfirmantene kom blide tilbake, etter en litt annerledes konfirmantdag og ble tatt godt vare på av ungdommene i BUK. I løpet av 1,5 time klarte de å samle inn nesten 9000 kr!

Totalt har ungdommene i Bergen nå samlet inn over 33 000 kr og de er enda ikke ferdig. Også den siste helgen i adventstiden vil ungdommene i Bergen stå på og samle inn til adventsaksjonen.

Stand i St. Johannes (Foto: NUK)

Aktiviteter i Oslo
I Oslo har ungdommen også gjennomført flere innsamlinger til årets adventsaksjon. St. Jo i St. Johannes menighet i Oslo hadde kirkekaffe og stand etter høymessen 1. desember med salg av hjemmelaget julesnacks, lys og julekort.

Distrikt Oslo hadde en felles Adventsaksjonsinnsats helgen 6. og 7. desember. Fredagen ble brukt på forberedelser, og lørdag 7. desember stod ungdommene på stand på Youngstorget i Oslo. Også lørdag 21. desember vil ungdommer fra NUK gå rundt i Oslo med bøsser.

Støtt Adventsaksjonen!
Ditt bidrag kan hjelpe mange i DR Kongo til et bedre liv! Støtt årets adventsaksjon ved å gi et bidrag til en av NUKs innsamlinger i adventstiden, ved å gi et bidrag her eller gi et bidrag til kontonummer 8200.01.93433. Merk innbetalingen “Adventsaksjonen 2013″.

2018-02-05T14:49:16+00:00 17th desember, 2013|