Tusenvis marsjerte for fred

//Tusenvis marsjerte for fred

1. august marsjerte mange tusen katolikker i Kinshasa for å protestere mot balkaniseringen av DR Kongo, som har oppstått gjennom opprøret til rebellgruppen M23.

Balkanisering refererer til en oppdeling av et større område i små, svake og lite selvstendige stater som gjerne er fiendtlig innstilt til hverandre.

”For mye død i Kongo, vi vil ikke balkanisere DR Kongo”, ropte deltagerne.

Marsjen ble organisert av bispekonferansen i DR Kongo, og markerte avslutningen på tre dager med intense bønner for fred øst i landet. Bispekonferansen oppfordret alle katolikker til å marsjere i sine respektive sogn, noe som resulterte i lignende marsjer over hele DR Kongo.

Innenriksministeren berømmet initiativet og uttalte til Radio Okapi 01.08 at dette er helt i tråd med hvordan regjeringen ønsker å få slutt på opprøret.

Generalsekretæren for bispekonferansen, abbed Leonard Santedi oppfordret i forkant av marsjen alle til å delta.

– Denne marsjen er ikke knyttet opp mot et politisk parti, men en måte å samle det kongolesiske folk og si nei til balkanisering. Vi oppfordrer alle trofaste katolikker til å være årvåken og avsløre alle som forsøker å skape lidelse og forstyrre freden, sa han til Radio Okapi.

Les hele saken på Radio Okapis nettside (på fransk). Du kan lese mer om vårt arbeid i Kongo her.

2018-02-05T14:49:32+00:00 2nd august, 2012|

About the Author: